SİYAH NOKTALAR İÇİN ÇAY AĞACI YAĞI

Merhaba !
Havaların ısınmasının en sinir bozucu kısmı da cildin yağ salgılayıp gözeneklerimizi tıkaması ve bunun sonucunda oluşan siyah noktalarla baş edememek öyle değil mi :)
Sanırım en sık burun kısmında bu sorun daha fazla görülüyor. İnsanlarda siyah nokta görmek için baktığımda siyah noktaya sahip olmayan kimse pek yok diyebilirim.
Ben hariç :) Benim gözeneklerim açık olmasına rağmen siyah nokta problemi ile karşılaşmıyorum. Tabi ki bunu yaptığım bir kaç şeye borçluyum ama bugün sadece bunlardan bir tanesinden bahsedeceğim . Çay ağacı yağını temizlik aşamamın hangi kısmında kullansam işime yarıyor . İster peeling olsun , ister maske , istersem de yüz yıkama jeli. Bu arada tamamen doğal ürünlerle bir cilt bakımı postu yazmayı planlıyorum. Eğer isterseniz bana mutlaka yorumlarda belirtin :)
Şimdi birkaç işlemde siyah noktalardan nasıl kurtulduğumu anlatayım size.
1- Gözenek Açma
Öncelikle bir tencere su içerisine istediğiniz yoğunlukta çay ağacı yağı boşaltın. Bununla buhar banyosu yapacağız o yüzden miktarı size kalmış . Su kaynamaya başlayınca yüzümüzü çok yaklaştırmadan tencereye tutalım . Yaklaşık 20 dakika kadar bu işlemi devam ettirelim yüzümüzü yakmadan .
2-Peeling
Daha sonra gözenekler kapanmadan her zaman kullandığımız peelingi birkaç damla çay ağacı yağı ile karıştırıp yüzümüze uygulayalım.
3-Maske
Şimdi de reaksiyon vermeyeceğinden emin olduğumuz bir maske ile çay ağacı yağını karıştıralım.( Ben en doğal olan kili tercih ediyorum. Maskede neler kullandığımı merak ederseniz bununla ilgili bir yazım var blogda bakabilirsiniz). Maskeyi yüzümüze uygulayalım . Her zamanki gibi çıkaralım.
4-Tonikleme
En sonda Çay ağacı yağı ile hazırlayacağımız tonik ile cildimizi silelim(Bununla ilgili de bir post gelecek).
Bu işlemleri haftada 2 kez yaparsanız mucizeyi göreceksiniz. Ben şu an bunların hepsini yapmıyorum ama yinede siyah nokta problemim yok . Ama ilk 2 ay düzenli yaptığım için belki cildimi düzeltmeyi başarmış olabilirim. Sizde ilk 1 ay düzenli yapın . Sonra benimle neler olduğunu paylaşın :)
Çay ağacı yağını kullanmadan önce mutlaka cildinizde test edin çok hassas ciltli olanlarda yanma yapabilir. Bir de bu yağların mutlaka doğal olanlarını alın yoksa bir işe yaramayabilirler.
Bu postumunda sonuna geldim kendinize iyi bakın.
Hoşçakalıııın✋

Yorumlar

  1. Benim cildimde yağlı olduğu için hayat boyu siyah noktalarla sınandım maleseff. Bende bi güzellik merkezinde elektrokoter diye bi aletle yaktırıyordum ama artık gitmiyorum ağdayla hlallediyorum çok memhunum. Remove ağdanın multi action ürünü var siyah noktalar için. Çay ağacını sivilcelere sürüyodum ben ama siyah noktadada denerim. Hangi markanınkini kullanıyorsun? Bendeki rosmann

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar