ÇABUK KIRILAN / SOYULAN / YUMUŞAK TIRNAKLAR İÇİN DOĞAL BAKIM KÜRÜ

Günaydıın :)

Bugün bi kaç soru aldığım için yazmaya karar verdiğim tırnak bakımı hakkında biraz konuşacağız ve bir kür tarifi vereceğim.

Tırnaklar genellikle sert yapıda olurlar , yumuşak olmaları tırnak uzatmak isteyenler için iyi bir durum değildir. Eğer uzatmayı başarıp uzunluğunu muhafaza edemiyorsanız buda uzun tırnak sevenler için bir sıkıntı . Allah'tan ben kısa tırnak seviyorum da böyle sorunlarım yok :)

Fotoğraf alıntıdır.
Lise zamanlarımda ben de tırnak uzatmaya çok heveslenmiştim . Ama asla uzamıyordu. Yavaş uzamasının yanında birde tırnaklarım kağıt gibi kat kat soyuluyordu. Yani tırnağımı uzatmam oldukça hayal gibi geliyordu. O zaman böyle şeylerden de haberim yoktu tabi . Bakımlar kürler falan.

Bu yüzden tırnak uzatma hayalimi rafa kaldırmıştım . O tırnak soyulmasını yaşayanlar iyi bilir ne kadar pis bi durum olduğunu . Her yere takılır canınızı acıtır falan. Rahat rahat bir iş yapamazsınız. Haliyle bende tırnaklarımı kesmek zorunda kalıyordum sürekli. Bir gün bi televizyon programında limonun tırnak sertleştirdiğini duydum. Hemen denedim tabi . Sonuç gerçekten başarılıydı. Zaman içinde içine deneye yanıla kendim de başka şeyler ekledim ve şu an tırnaklarım acayip sağlıklı uzar .

Ama terslik olacak ya şimdide ben uzun tırnak sevmiyorum :) Ama olsun var olan minik tırnaklarımın da gayet sağlıklı , temiz görünmesi önemli olduğundan ara ara uygulamaya devam ediyorum. Birde bu kürü ilk başlarda sık sık uyguluyorsunuz sonra tırnak alışıyor mu bilmiyorum ama yapmasanız bile tırnaklarınız çok güzel ve sert uzuyor. Yani ben uzun süre uygulamasam da tırnaklarım asla soyulup kırılmıyor.

Eğer bu kürü uygulayıp da sonuç alamazsanız o zaman bi vitamin değerlerinizi kontrol ettirin . Sorun büyük ihtimalle oradan kaynaklanıyordur. Çünkü beslenmenin de tırnak üzerinde etkisi çok büyük.

Birde tırnaklarınız da uzun süre oje tutmamaya özen gösterin . Çünkü oje tırnakların hava almasını engellediği için tırnaklarınız yeterli oksijeni alamıyor ve yavaş yavaş sararmaya başlıyor. Sonra da kırılıyor. Her ne kadar korkutucu bir örnek olsa da  kangren gibi düşünün :)

Aseton da tırnaklara zarar veren en büyük etkenlerden biri bence. Benim tırnaklarımı aşırı tahriş ediyor. Onun da besleyenleri , alkolsüzleri falan var  ,oje kullanmayı sevıyorsanız doğru asetonlar kullanmaya özen gösterin.

Şimdi kürü nasıl yaptığımı anlatayım 

Önce elinize bir kase alın ve içine yarım limonu sıkın . Daha sonra üzerine biraz sirke ( Bence hangi sirke olduğu farketmiyor hepsiyle denedim )  İçine bir kaç damla zeytin yağı damlatın ( Eğer yoksa başka bitkisel yağlardan da ekleyebilirsiniz ).

Bu karışımı güzelce tüm tırnaklarınıza yedirin ve minimum 10 dakika olmak üzere , bekletebildiğiniz kadar bekleyin. Zaten bir süre sonra kuruyor o yüzden rahatsızlık vermeyecektir.

Bazı yerlerde bu karışıma ılık su eklenip , tırnağı kasenin içinde bekletin gibi şeyler okudum. Bence bu şekilde yapmayın. İçerisinde ki maddeleri suyla seyreltmeye gerek yok. Direk tırnağınıza nüfuz etmesi bence daha etkili ama yinede tercih sizin :)

Bu kürü ilk 2 hafta haftada 2-3 kez uygulayın ( Aslında hergün uygularsanız daha iyi olur ). Daha sonra zaten tırnağınız da ki sertleşmeyi fark edeceksiniz. Diğer haftalarda da ihtiyacınıza göre periyodunuzu kendiniz belirleyebilirsiniz .

Ayrıca uygularken masaj yaparak uygularsanız bu tırnak kenarında ki etleri de çok güzel yumuşatıyor. Daha sonra ellerinizi ılık suyla yıkayın.

Benim anlatacaklarım bu kadardı işe yarayacağına eminim , mutlaka deneyin.

Hepinizi öpüyorum , hoşçakalııın.
                  ❤❤❤

Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim.Bende gitar çalıyorum ve aynı problemleri yaşıyorum.Genelde Çok seçenek olduğu için kararsızdüm.Ama bu verdiğiniz tarif çok net.

    YanıtlaSil
  2. Bu karışım artınca saklayabilirmiyiz acaba ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar