KORE CİLT BAKIMI (YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN)

Herkese merhaba !

Blog yazmaya tekrar başlamam ile birlikte ne yazacağımı epey düşündüm ve yaklaşık bir buçuk yıllık bir deneyimin ardından Kore Cilt Bakımı hakkında bir iki kelam edebileceğime karar verdim. Eğer sizde Kore Cilt Bakımına ilgi duyuyor ama nereden ve nasıl başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz :)

İsterseniz önce kısaca Kore Cilt Bakımının ne olduğundan ve neden bu kadar popüler olduğundan konuşalım.



Bilindiği gibi Asyalı insanların ciltleri cam gibi, pürüzsüz, lekesiz ve parlak. Hal böyle olunca ciltlerinin bu kadar iyi olmasının sebebi merak ediliyor ve araştırılıyor.Araştırmalar sonunda edinilen bilgilere göre aslında Kore'deki her insanın cildi bizim gördüklerimiz kadar kusursuz değil fakat böyle olanların sayısı bir hayli yüksek.Aslında ciltlerinin böyle oluşu hiçte tesadüfi değilmiş. Çünkü Koreliler daha çocuk yaştan itibaren güneş kremi ve ihtiyaçları olan bakım ürünlerini kullanmaya bir hayli özen gösteriyorlar ve bu bilinçle yetiştiriliyorlar. Hatta ciltlerini koruma konusunda sadece bakım ürünleri ile yetinmeyip güneş gözlüğü, şapka gibi koruyucu aksesuarları kullanmaya da cilt bakımları kadar özen gösteriyorlar. Bu duyarlılıklarının karşılığını aldıklarına da hepimiz şahit oluyoruz :) Tabii genetik faktörlerin etkisini de yok sayamayız.

Benim Kore Cilt Bakımını sevme nedenim ise ürünlere boş yere para vermiyor oluşum. Çoğu markanın ürününü alırken aslında ürüne değil ürünün ambalajına para veriyoruz. Ürünün içerisindeki işimize yarayacak aktif içerik miktarını ise yok denecek kadar az koyup boş/ucuz içeriklerle ürünleri üretiyorlar. Böyle olunca bizde cilt sorunlarımıza çözüm bulamıyoruz, hemde paramızdan oluyoruz. Fakat Kore ürünlerinde durum böyle değil. Ürünlerin içerisindeki aktif içerik oranları oldukça cömert ve bir ürünü kullandığınız zaman gözle görülür sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Bu sebeplerden dolayı son yıllarda Kore ürünlerini satın almaya yönelmiş durumdayım.

Kore Cilt Bakımı temelde kural olarak 10 basamaktan oluşuyor. Fakat bu adımlar herkes için şart değil. Cildin ihtiyacına göre ürün sayısı azaltılabilir. Kore cilt bakımında amaç cildin ihtiyacı olan bileşenleri ince ince katmanlar halinde cildin en alt tabakasına kadar götürebilmektir.Şimdi bu basamaklara tek tek göz atalım. 


GÜNLÜK RUTİN;

1-Yağ Bazlı Temizleyici: Ciltteki makyajı, güneş kremini yahut gündelik olarak oluşan toz kalıntılarını cildimizden temizlemek için uygulanan ürünlerdir. Kuru cildinize masaj yaparak yüzünüzdeki kaba kiri bu adımda almalısınız.

2- Su Bazlı Temizleyici: Bu adım ise yağ bazlı temizleyici kalıntılarını arındırmak içindir. Elinize bir miktar üründen alıp köpürterek cildinize uygulayıp daha sonra suyla durulayabilirsiniz.

3- Tonik: Bu adım cildinizin ph dengesini ayarlar ve kullanacağımız diğer ürünlerin daha iyi emilimi için zemin hazırlar.

4- Essence (Öz): Bu adım bizim çok hakim olduğumuz bir basamak değil. Essencelar tonikten daha yoğun serumdan ise daha ince kıvamdaki ürünlerdir. İçerisinde bol miktarda aktif içerik bulunan essencelar cildin ihtiyacına göre onarım, yenileme, nemlendirme görevlerini yerine getirirler.

5-Serum/Ampul: Serumlar essencelardan daha yoğun, ampuller ise serumlardan daha yoğun aktif içerikleri bulunduran ürünlerdir. Bunlar belli sorunları tedavi etmeye yönelik kullanılırlar.

6-Nemlendirici: Bu adım cilt bakımının en son aşamasıdır. İnce katmanlar halinde cildimize uyguladığımız ürünleri ve nemi cildimize hapsetmek, cilde yeterli nemi veremediysek nem desteği sağlayan ve kırışıkları gideren ürünlerdir.

7-Göz Kremi: Göz çevrenizi nemlendirmeye, varsa sorunlarla savaşmaya, eğer yoksa sorun oluşmasını önlemeye yönelik ürünlerdir.

8-Güneş Kremi: Hangi yaşta olursanız olun atlamamanız gereken tek basamaktır. Cildın yaşlanmasını yavaşlatacak ve cilt kanserinden koruyacaktır.

HAFTALIK RUTİN;

1- Eksfoliasyon: Bu adım ciltte biriken ölü derileri atmak içindir. Normal şartlarda cilt yenileme işlemini kendi kendine yapıyor fakat hem yaş hem hava kirliliği gibi çevresel faktörlerden dolayı bu işini çoğu zaman tam anlamıyla yerine getiremeyebiliyor. Bu sebeple cildimize bu konuda destek olmamız gerekir. Haftada 1-2 kez cildimizi eksfoliye etmeliyiz ve eksfoliye işlemine düşük yüzdeli ürünlerle başlamalıyız. Başka bir postta bu konuda daha detaylı yazacağım.

2-Maske: Bu adım ise cildin ihtiyacın göre derin temizleme, nemlendirme işlemleri içindir. Haftada 1-2 kez uygulanır.

Genel olarak Kore Cilt Bakım basamaklarını basit bir şekilde açıklamaya çalıştım, umarım beğenmişsinizdir.

Bundan sonraki postlarda spesifik olarak kullandığım ürünleri anlatacağım. Merak ettiğiniz bir ürün veya başka bir konu olursa yorum bırakabilirsiniz.


Hoşçakalııın :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar